Napušta brod koji tone?
0

Nakon odlaska Ranierija, Roma nudi Ancelottiju bijeg iz Chelseaja

Sarajevo-x.com
Carlo Ancelotti (Foto: Reuters)
Carlo Ancelotti (Foto: Reuters)
Menadžeru londonskog Chelseaja, talijanski stručnjak Carlo Ancelotti, imat će priliku za bijeg sa Stamford Bridgea na kojem mu i ne ide baš najbolje. Štaviše, mnogi će reći da njegov posao visi o koncu. Spas bi mogao stići iz Rima, nakon što je Romin trener Claudio Ranieri dao otkaz poslije poraza "vučice" od Genove rezultatom 4:3. Podsjetimo, Roma je prokockala vodstvo od 3:0.

Ponuda Rome će prema pisanju Daily Maila biti izuzetno primamljiva Ancelottiju koji se i sam nalazi pod žestokim pritiskom nakon što je Chelsea neslavno završio nastup u FA Cupu u subotu, kada je Everton slavio nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U Engleskoj većina vjeruje da bivši trener Milana neće doživjeti kraj sezone na klupi ekipe ruskog tajkuna Romana Abramovicha.

Rimljani planiraju imenovati privremenog trenera kako ne bi ometali pripreme Chelseaja za utakmicu šesnaestine finala Lige prvaka koju Drogba i društvo igraju u subotu u Copenhagenu protiv istoimene ekipe. Roma je također učesnik Lige prvaka, ali će za prolaz dalje biti potrebno mnogo truda, jer je ukrajinski Shakhtar prošle sedmice slavio na Olimpicu rezultatom 3:2.

"Uvijek sam želio samo najbolje za Romu. Nakon završetka utakmice sam odlučio da se zahvalim cijeloj ekipi i povučem se", rekao je u Ranieri nakon poraza od Genove.

Abramovich je nakon ispadanja Chelseaja iz FA Cupa od Evertona obavio razgovore sa zvaničnicima londonske ekipe koji su se odnosili na krizu razultata. Rus se navodno složio sa mišljenjem svog menadžera da samo dva igrača igraju na očekivanom nivou, a to su kapiten John Terry i Branislav Ivanović, dok je ostale odlično plaćene zvijezde očigledno potrebno podsjetiti na njihove obaveze.

Nakon što je potrošio više od 90 miliona eura na kupovinu Fernanda Torresa i Davida Luiza u zimskom prelaznom roku, Abramovich je spreman na nove investicije već na ljeto kako bi svoje igrače stavio pod pritisak, a rezultat toga bi trebale biti mnogo bolje performanse na terenu.

Abramovich u prvoj ekipi želi više mladih igrača koji dolaze iz Chelseajevog podmlatka. Posebno se to odnosi na Josha McEachrana i Gaela Kakutu, koji je posuđen Fulhamu. Prije toga, Abramovich očekuje pozitivne promjene već na meču protiv Copenhagena. Ancelotti za razliku od FA Cupa u Ligi prvaka može računati na Torresove usluge. Rus još uvijek nije siguran šta će učiniti sa Ancelottijem, ali za njegovo mjesto ima četiri kandidata. Bivši menadžer Guss Hiddink bi bio prva opcija, ali Holanđanin želi ispoštovati trogodišnji ugovor s turskom reprezentacijom kojim zarađuje 7,9 miliona eura po sezoni.

Portov trener Andre Villas-Boas je u Chelseaju radio kao skaut dok je trener Chelseaja bio Jose Mourinho. On bi također mogao naslijediti Ancelottija, ali za to mjesto šansu imaju i Fulhamov Mark Hughes, bivši igrač ekipe sa Stamford Bridgea.