Premiership
0

Chelsea za pola sata razbio Bolton, Lampard tri puta strijelac

Totalsport
Lampard (Foto: Reuters)
Lampard (Foto: Reuters)
U susretu 7. kola engleske nogometne lige Chelsea je na gostovanju visoko porazio Bolton s 5-1 uz tri pogotka Franka Lamparda.

Chelsea je do pete prvenstvene pobjede u ovoj sezoni došao lakše nego što su i sami očekivali, a posebno inspiriran bio je dvojac Daniel Sturridge – Frank Lampard koji su u prvih 27 minuta postigli po dva pogotka i potpuno utišali domaće navijače na Reebok stadionu.

Već u drugoj minuti Sturridge je na dodavanje Portugalca Raula Meirelesa doveo goste u vodstvo, a muke po domaćine nastavile su se svega 13 minuta kasnije kada je strijelac prvog pogotka asistirao Lampardu za 2-0. Nezaustavljivi dvojac dokrajčio je sve nade Boltona golovima u 25. i 27. minuti. Prvo je za 3-0 zabio Sturridge, a zatim i Lampard za 4-0. Nešto više od pola sata prije kraja Lampard je još jednom uputio poruku svim kritičarima koji smatraju da više nema mjesta u najboljih 11 Chelseaja i engleske reprezentacije postigavši svoj treći pogodak na utakmici na dodavanje Didiera Drogbe koji je kao i Lampard zaigrao od početka dvoboja. Utješni gol za Bolton djelo je Boyate u 46. minuti.

Chelsea se ovom pobjedom ponovno priključio vodećem dvojcu iz Manchestera na čelu ljestvice preskočivši najugodnije iznenađenje dosadašnjeg toka Premiershipa Newcastle koji je pao na četvrto mjesto.

 Premiership, 7. kolo:

Bolton – Cheslea 1-5 (Boyata 46 / Sturridge 2, 25, Lampard 15, 27, 59)