Nogomet
23

Chelsea uspješno "arhivirao" i Sunderland, Liverpool ubjedljiv, West Ham se vraća

Piše: O. T.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 16. kolu Premiershipa Chelsea je u gostima rezultatom 1:0 pobijedio Sunderland.

Chelsea je nastavio impresivan niz koji sada traje deset ligaških utakmica sa deset pobjeda i gol-razlikom koja sada iznosi 24:2 u tim mečevima. Na drugoj strani, Sunderland je upisao treći poraz u posljednjih šest ligaških utakmica u kojima je upisao i svoja tri jedina trijumfa u sezoni.

Rekord po broju uzastopnih pobjeda u jednoj sezoni iznosi 13 utakmica, a Chelseaju na tom putu stoje Crystal Palace, Bournemouth i Stoke City pri čemu će Plavci gostovati samo Palaceu.

Tim Antonija Conte je u ovom meču opravdao ulogu favorita i vladao terenom, a čovjek odluke bio je Fabregas koji je pogodio na asistenciju Williana u 40. minuti. Na kraju je, međutim, moglo biti i drugačije, ali je Courtois u 93. minuti fantastično odbranio pokušaj Van Aanholta.

Liverpool je golovima Lallane (29' i 68') i Origija (60') savladao Middlesbrough (3:0) te prekinuo niz od dvije utakmice bez pobjede u ligi.

Jako važnu pobjedu upisao je West Ham koji je golom Noblea iz sudijske nadoknade prvog poluvremena savladao Burnley (1:0) na domaćem terenu. Čekićari su se udaljili od zone za ispadanje na četiri boda razlike.

Tabela: