Nogomet
0

Chelsea uskoro jači za Alexa i Benayouna

Totalsport
Youssi Benayoun
Youssi Benayoun
U nedjelju će derbi utakmicu 30. kola engleskog Premiershipa odigrati Chelsea i Manchester City, a prije te utakmice u londonskom sastavu ima nekoliko dobrih vijesti.

Ukoliko Chelsea uzme tri nedjeljna boda na svom Stamford Bridgeu preskočit će baš Cityja i zasjesti na treće mjesto tabele, što bi bio njihov veliki pomak u lovu na jedno od mjesta koja vode iduće sezone u Ligu prvaka.

Uoči te utakmice trener Carlo Ancelotti bi mogao imati na raspolaganju spremnog odbrambenog igrača Alexa, koji od decembra nije igrao zbog teže povrede koljena. Posljednjih je dana Alex normalno trenirao i po najavama talijanskog trenera bi trebao zaigrati protiv kluba iz Manchestera.

No, nije samo Chelsea dočekao povratak Alexa, već bi uskoro i izraelski veznjak Youssi Benayoun mogao istrčati na travnjak. Benayoun je zbog problema s Ahilovom tetivom još dulje na listi povrijeđenih od Alexa, ali je i Izraelac počeo s laganim treninzima. Neće igrati protiv Manchester Cityja, ali bi zato mogao igrati već u idućem kolu, što će mnogo pomoći klubu u završnici sezone.