Premiership
43

Chelsea u završnici savladao Arsenal u sjajnom londonskom derbiju

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Chelseaja pobijedili su na Stamford Bridgeu u drugom kolu Premiershipa ekipu Arsenala rezultatom 3:2.

Plavci su dobro ušli u londonski derbi i nakon velikog promašaja Ozila s druge strane došli u vodstvo. Alonso je upustio sjajno dodavanje za Pedra, koji je poslao loptu u mrežu za 1:0.

Barkley je potom mogao udvostručiti prednost, ali je lopta otišla iznad prečke, dok je Aubameyang uputio loš udarac iz dobre situacije s druge strane.

U 20. minuti Morata se sjajno oslobodio svog čuvara, matirao Cecha i udvostručio prednost Chelseaja protiv na početku susreta očajnih Topnika.

Raspoloženi Mkhitaryan je nakon pola sata igre pucao visoko iznad gola, ali je šest minuta kasnije zakucao loptu u mrežu za smanjenje rezultata.

Već u narednom napadu Cech je odbranio udarac Morate, a sjajno izdanje Mkhitaryan je zaokružio odličnom asistencijom za Iwobija, koji je poravnao rezultat u 41. minuti.

Aubamyenag je vrlo brzo mogao Arsenal dovesti i u vodstvo, ali je bio neprecizan pa je sadržajno prvo poluvrijeme okončano rezultatom 2:2.

U nastavku je Chelsea bio daleko opasnija ekipa na terenu, a tri dobre prilike propustili su Pedro, Barkley i Kante.

Ipak, nagrada za upornost je stigla devet minuta prije kraja meča kada je rezervista Hazard uputio centaršut za Alonsa, koji posprema loptu u mrežu za veliku pobjedu Chelseaja.

Plavci su tako ostvarili i drugu pobjedu u novoj sezoni, dok su Topnici ponovo razočarali i zabilježili drugi poraz na otvaranju Premiershipa.

Tabela: