Premiership
14

Chelsea u nastavku slomio otpor Begovićevog Bournemoutha, remi Evertona i Huddersfielda

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Chelseaja pobijedili su na Stamford Bridgeu u Londonu u okviru 4. kola Premiershipa ekipu Bournemoutha rezultatom 2:0.

Chelsea je tako s još jednim trijumfom na reprezentativnu pauzu otišao s četiri pobjede u četiri utakmice, dok se još jednom potvrdilo da Bournemouthu apsolutno ne odgovaraju najbolje ekipe iz Premiershipa.

Plavci su dominirali u prvom poluvremenu, a podaci o 76 posto posjeda lopte i 12 šuteva ka povremenom bh. reprezentavcu Asmiru Begoviću najbolje oslikavaju stanje na terenu.

I u nastavku ista slika na terenu, ali je Chelsea zasluženo postigao dva gola dovoljna za nova tri boda. Prvo je Pedro pogodio na asistenciju Girouda u 72. minuti, a pet minuta prije kraja meča Hazard je iskoristio dodavanje Alonsa i postavio konačnih 2:0.

Everton i Huddersfield podijeli su bodove na Goodison Parku u Liverpoolu odigravši neriješeno 1:1. Goste je u vodstvo doveo Billing u 34. minuti, a samo dvije minute kasnije Calvert-Lewin je postavio, ispostavit će se, konačan rezultat.

Rezultati:

Brighton - Fulham 2:2 Chelsea - Bournemouth 2:0 Crystal Palace - Southampton 0:2 Everton - Huddersfield 1:1 West Ham - Wolves 0:1

Tabela: