Premiership
50

Chelsea savladao Tottenham, pobjede Uniteda, Cityja, Liverpoola i Arsenala

Piše: E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Večerašnjim susretima kompletirano je 28. kolo engleskog Premiershipa u kojima su favoriti zabilježili pobjede, dok je derbi susret između Chelseaja i Tottenhama pripao plavcima.

Chelsea je u derbiju kola savladao Tottenham rezultatom 2:0. Menadžer Plavaca Maurizio Sarri je na klupi ostavio Kepu Arrizabalagu, a Willy Caballero mu se odužio neprimljenim pogotkom.

Pedro je doveo Chelsea u vodstvo u 57. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Trippier autogolom u 85. minuti susreta.

Arsenal je s ubjedljivih 5:1 savladao Bournemouth, a Sead Kolašinac je upisao asistenciju kod prvog pogotka.

Naš reprezentativac je sjajno uposlio Mesuta Özila koji matira Atrura Boruca. U strijelce su se upisali i Mkhitaryan, Koscielny, Aubameyang i Lacazette u redovima pobjedničke ekipe, dok je počasni pogodak za goste postigao Mousset.

Liverpool je razbio Watford rezultatom 5:0, a po dva pogotka postigli su Mane i Van Dijk. Posebno je bio impresivan Maneov drugi pogodak za 2:0 kojeg je postigao petom. U strijelce se upisao i Origi koji je zaigrao umjesto povrijeđenog Firmina.

Manchester City je slavio zahvaljujući pogotku Sergija Aguera iz penala u 59. minuti s minimalnih 1:0 protiv West Hama, dok je Manchester United zabilježio trijumf na gostovanju kod Crystal Palacea rezultatom 3:1. Pogotke za Crvene đavole postigli su Lukaku u 33. i 52., te Young u 83. minuti susreta, dok je za domaćina pogodio Ward u 66. minuti.

Southampton je pogocima Romeua (23.) i Ward-Prowsea (40.) savladao Fulham sa 2:0.