Nogomet
0

Chelsea prvi polufinalist Lige prvaka, utakmica u Milanu prekinuta

Sarajevo-X
Iako je Bayern u Minhenu uspio u posljednjim trenutcima utakmice pobijediti Chelsea 3:2, u polufinale Lige prvaka ide Chelsea zbog boljeg rezultata ostvarenog u Londonu (4:2). Neslavan kraj desio sa na utakmici u Milanu koja je prekinuta zbog nekorektnog ponašanja navijača Intera.

Može se reći da Chelsea ide u polufinale zasluženo jer su pored pobjede u Londonu, uspjeli dva puta povesti u večerašnjoj utakmici te su ukupno gledajući bili bolji. Golove za Chelsea postigli su F. Lampard i D. Drogba, a za Bayern C. Pizarro, J.P.G. Guerrero i M. Scholl. U polufinalu Chelsea ide na boljeg iz susreta Juventus - Liverpool.

Utakmica u Milanu je prekinuta zbog nekorektnog ponašanja Interovih navijača i bacanja predmeta na stadion. Utakmica koja je već rezultatski bila odlučena, prekinuta je u 75. minuti, kada je nakon bacanja brojnih predmeta Interovih huligana pogođen u rame Brazilac Dida. Markus Mark je nakon pola sata vratio igrače na teren ali samo na 30 sekundi kada je bacanje predmeta nastavljeno i utakmica konačno prekinuta. Teško je znati kakve će posljedice uslijediti za Inter, ali kazne će sigurno biti oštre. Što se tiče rezultata, Milan je vodio 1:0. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Andriy Shevchenko u 30. minuti susreta.

U srijedu se igraju druge dvije četvrtfinalne utakmice Lige prvaka, a sastaju se Juventus i Liverpool, te PSV i Lyon.

Kvote za ove utakmice na SportingBet kladionici su:

Juventus - Liverpool: 1.44 / 3.75 / 8.00
PSV Eindhoven - Lyon: 2.37 / 3.20 / 2.87