Kako postići gol?
12

Chelsea potrošio 611 miliona eura na pojačanja pa srušio neslavan rekord iz 1993. godine

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Chelseaja prvi put od 1993. godine na četiri uzastopna meča u svim takmičenjima nisu postigli gol, iako su u duelu protiv Real Madrida u okviru Lige prvaka uputili 10 udaraca na gol.
Redom, nogometaši Chelseaja prvo protiv Aston Ville nisu uspjeli postići gol i taj meč izgubili su rezultatom 2:0, nakon toga su remizirali protiv Liverpoola na Stamford Bridgeu te u prvom meču s Lampardom na klupi izgubili od Wolvesa rezultatom 1:0.

U meču protiv Reala, koji se igrao u okviru četvrtfinala Lige prvaka, Chelsea je izgubio rezultatom 2:0, što im je četvrti uzastopni meč na kojem nisu postigli gol i to im se dešava prvi put od 1993. godine. Chelsea je na pojačanja od ljeta 2022. godine porošio tačno 611 miliona eura.

Ipak, menadžer Lampard kaže da je ponosan na svoje igrače i da vjeruje kako se na Stamford Bridgeu mogu desiti posebne stvari.

"Rezultat je realnost, ali je bilo i dobrih poteza. Posebne stvari se mogu desiti na Stamford Bridgeu, a mi moramo vjerovati, dobar smo tim kao i oni. Potrebno je samo malo više samopouzdanja i vjere u sebe, igrači ne znaju koliko su dobri...", rekao je Lampard:

"Ponosan sam sa deset igrača koji su ostali na terenu, bili su sjajni i Real nas nije uspio otvoriti. Ono što je razočaravajuće jeste način na koji smo primili drugi gol, dozvolili smo taj trenutak nepažnje i primili gol. Stvarno šteta."

Lampard je za kraj najavio veliku borbu u narednoj sedmici, a rekao je da njegovi igrači samo moraju vjerovati u sebe i da će sve ostalo doći samo od sebe. Podsjećamo, golove za Real postigli su Benzema i Vinicius.