Grupa D Lige prvaka
0

VIDEO / Chelsea pobijedio, Atleticu samo bod

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Samo jedan pogodak vidjeli su gledatelji na dvije utakmice 1. kola nogometne Lige prvaka u grupi D.

Taj jedini gol postigao je Chelseajev francuski napadač Nicolas Anelka za pobjedu svog kluba protiv evropskog prvaka iz 2004. godine, momčadi Porta 1-0 na Stamford Brideu. Trenutak odluke desio se u 48. minuti, kada je Anelka s ruba kaznenog prostora uputio prvi udarac, golman Helton uspio je odbiti loptu na koju je opet prvi stigao Anelka, te ju je iz dosta teške pozicije, iskosa s desne strane, proslijedio u mrežu.

Iako se može reći da je pobjeda Chelseaja zaslužena, Porto je bio dostojan suparnik. Portugalski je prvak uz malo više sreće mogao i do boljeg rezultata na gostovanju u zapadnom Londonu. Portugalski su nogometaši uputili sedam udaraca u okvir gola Petra Čecha, čak i jedan više od domaćina. Dodajmo još da je Portov igrač Fernando u drugoj minuti sudijske nadoknade dobio crveni karton.

Iznenađenje večeri priredio je kiparski prvak APOEL, jedan od osam debitanata ove sezone u Ligi prvaka, koji je na Vicente Calderonu izvukao 0-0 protiv madridskog Atletica. Sergio Agüero, Diego Forlan i ostali Atleticovi aduti nisu imali svoju večer. Domaćini su uputili čak 23 udarca, 11 u okvir gola, dok su gosti samo jednom zapucali u okvir gola Atletica. No, dok se takva vrsta dominacije u ovoj utakmici i očekivala, rezultat je svakako neočekivan.

Lige prvaka, grupa D, 1. kolo:

Chelsea – Porto 1-0 (Anelka 48) Atletico – APOEL 0-0

Redoslijed: 1. Chelsea 3, 2. Atletico 1, 3. APOEL 1, 4. Porto 0