Fernando Torres seli na klupu
601

Chelsea planira kupiti napadača u januaru, Džeko najvjerovatnija opcija

Klix.ba
Edin Džeko
Edin Džeko
Otočki mediji ne prestaju pisati o bh. reprezentativcu Edinu Džeki, koji je u posljednjem kolu Premiershipa za desetak minuta koliko je igrao, donio pobjedu Manchetser Cityju u susretu protiv West Bromwicha.

U proteklom ljetnom prijelaznom roku Džeku su selili u mnoge klubove širom Evrope. Interes za Dijamanta pokazivali su italijanski dvojac Juventus i Milan, njemački Bayern, Arsenal... Ipak, naš reprezentativac odbio je napustiti Građane i odlučio boriti se za mjesto u timu Roberta Mancinija koji ga u igru najčešće ubacuje s klupe.

Ipak, Džeko je u svakoj utakmici pokazao da mu nije mjesto na klupi već u početnih jedanest. To dokazuje i njegova statistika. Trenutno je prvije strijelac tima sa Etihada i četvrti Premiershipa. Bez njegovih golova, City bi imao deset bodova manje i dijelio bi 13. poziciju sa Sunderlandom i Stokeom.

Sve ovo privuklo je pažnju Chelseaja koji, prema današnjem pisanju otočkih medija, planira kupovinu u Manchester Cityju. Devetka Plavaca iz Londona sigurno može pozavidjeti Džeki na njegovom učinku i, kako sada stvari stoje, nakon zimskog prijelaznog roka, Fernando Torres bi mogao grijati klupu dok bi bh. reprezentativac igrao u napadu sa Juanom Matom i Edenom Hazardom.

Džeko je instinktivni "ubica" ispred gola, kao što je nekad bio Fernando Torres, pišu otočki mediji. Međutim, Španac je daleko od one forme koju je imao u Atleticu iz Madrida i Liverpoolu. Zbog toga Roman Abramovich planira "izoštriti" napad svog tima i boriti se za titulu prvaka Engleske u čemu bi mu uveliko trebao pomoći i Edin Džeko.