Odbili ponudu Milana
127

Manchester City za Džeku traži 31,5 miliona eura

FENA
Edin Džeko (Foto: Arhiv/AFP)
Edin Džeko (Foto: Arhiv/AFP)
Manchester City traži 31,5 miliona eura za Edina Džeku, nakon što je odbio ponudu AC Milana da pusti igrača na posudbu u taj klub.

City je italijanskom klubu poručio da neće pristati na bilo kakve privremene ponude za bh. reprezentativca.

Milan je pokušao da dovede Džeku na posudbu i plati mu 170.000 funti sedmično (215.000 eura). No, City je odbacio takvu mogućnost, kao što je učinio i u januaru kada je imao sličnu ponudu za Carlosa Teveza, prenosi "Goal.com".

Džeko, koji sa Cityjem ima ugovor na još tri godine, žalio se jer nije dobivao mnogo prilika za igru u prošloj sezoni, ali je uprkos tome postigao 14 premijerligaških golova.

U izjavi nakon pobjede Cityja nad njegovim bivšim klubom Wolfsburgom, Džeko je nagovijestio da bi do kraja prijelaznog roka mogao promijeni klub.

"Uvijek sam pratio italijansku ligu i jednog dana želim da zaigram u njoj. Također mi je poznato da je Milan prodao dvojicu najboljih igrača. Za sada, ja sam igrač Cityja, ostat ću tu i sačekat ću kraj mjeseca. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, i da li će neko doći", kazao je Džeko.

Mancini je u nedjelju izjavio da ne očekuje da Džeko napusti City ovog ljeta.

"Prilično sam siguran da neće otići", rekao je Italijan. "Razumijem da ne uživa što je na klupi, ali kada dođete u veliki klub konkurencija je normalna stvar", dodao je menadžer Cityja.