Alex Ferguson
0

"Chelsea nam je veći konkurent od Arsenala"

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: AP)
Alex Ferguson (Foto: AP)
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson smatra da je Chelsea jači tim od Arsenala i da će mu do kraja Premierlige biti veći konkurent za naslov.

United je trenutno vodeća ekipa Premiershipa sa 70 bodova iz 33 utakmice, a šest bodova manje imaju drugoplasirani Chelsea i trećeplasirani Arsenal. No, uprkos jednakom broju bodova londonskih klubova, Ferguson više strahuje od "plavih" sa Stamford Bridgea.

"I prije nekoliko sedmica sam rekao da će nam Chelsea biti glavni konkurent. Sada se to i pokazuje tačnim nakon što su dostigli Arsenal. Chelsea ima lakši raspored do kraja od Arsenala, ali dolazi i kod nas na Old Trafford što mu neće biti nimalo lako. Uz raspored, Chelseajeva je prednost i veće iskustvo", izjavio je škotski stručnjak uoči subotnje utakmice protiv Evertona.

"Na početku sezone Chelsea je bio favorit za odbranu naslova, ali kiksovima u sredini prvenstva omogućio je nama da dođemo do prednosti. Ali i moji nogometaši zaslužuju pohvale jer su to znali iskoristiti", dodao je Ferguson.