Osvrt na meč
0

Wenger: United je i dalje u najboljoj poziciji; Ferguson: Chelseaju se otvara velika prilika

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pobjedom nad Manchester Unitedom na Emiratesu (1-0) u 35. kolu Premiershipa Arsenal je vratio neizvjesnost u ligaški rasplet. Tri su kola do kraja, a vodeći Manchester United i Chelsea razdvajaju tek tri boda uoči međusobnog meča na Old Traffordu.

Jedini gol na Emiratesu zabio je Aaron Ramsey u 56. minuti i tako matematički i "topnicima" sačuvao izglede za naslov, makar je teško za vjerovati da mogu sustići šest bodova minusa u zadnja tri kola.

"Manchester United i dalje ostaje u najboljoj poziciji, a Chelsea je u drugoj najboljoj poziciji. Mi ćemo se boriti do kraja i nadati se da ćemo imati malo sreće koje dosad nismo imali. United je i dalje favorit. Kada igrate kod kuće odlučujući dvoboj, onda je to velika prednost. Ali ako i mi želimo imati makar male šanse za naslov, tada je u našem interesu da Chelsea pobijedi. Matematički gledano to je i dalje moguće."

"Ako United osvoji naslov, osvojili su ga na Old Traffordu. Svoje su bodove osvajali na Old Traffordu. Naši gostujući učinci nisu za usporedbu", rekao je Wenger, koji je potom komentirao i samu utakmicu.

"Dok nismo postigli gol, osjećao sam da kontroliramo utakmicu. Onda smo, s obzirom da baš nismo pobjeđivali u zadnje vrijeme, više pokušali sačuvati vodstvo. Mislim da smo pokazali disciplinu, borbeni duh i našu uobičajenu igru kratkih pasova."

Komentirao je Wenger i sporne situacije na susretu, nesuđene jedanaesterce nakon igranja Vidića rukom u šesnaestercu u prvom poluvremenu, kao i prekršaj Gaëla Clichyja nad Michaelom Owenom u završnici.

"Mogao se suditi penal u završnici. Makar mislim da je bio manje očit nego Vidićeva ruka. Mislim da sudija nije vidio Vidićevo igranje rukom. Što tu možete napraviti? Ove sezone suđeno je 17 penala protiv nas, pet više od prve sljedeće ekipe ispod nas.

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson krivio je loše odluke sudije Chrisa Foya za poraz svoje ekipe.

" Mislim da je to bila prevelika utakmica da neke odluke ne bi bile ispravne. Mislim da je bilo teško vidjeti Vidićevu ruku, ali ovaj prekršaj na kraju, Clichy je znao da ga je napravio. Podigao je svoje ruke u zrak u strahu", izjavio je Ferguson.

"Očito je da se sada Chelseaju otvara velika prilika, a to se događa nakon ovakvih odluka. Ali mi ćemo biti spremni za utakmicu s Chelseajem. Naši će igrači i navijači biti spremni. Slijede nam dvije velike utakmice. Revanš polufinalna utakmica protiv Schalkea u Ligi prvaka i ona s Chelseajem u Premiershipu. Sada ćemo se malo regrupirati i osvježiti."