Nogomet
0

Chelsea i Porto idu u nokaut fazu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Momčadi Chelseaja i Porta osigurale su već nakon četvrtog kola plasman u nokaut fazu Lige prvaka iz skupine D.

Porto je u gostima u Nicosiji svladao ciparski APOEL 1-0 pogotkom Falcaa u 84. minuti. O nadmoći portugalskog prvaka svjedoči činjenica da su uputili čak 24 udarca na gol domaćina, dok su APOEL-ovi nogometaši zapucali na gol Porta devet puta. Kolumbijski napadač Falcao, koji je u 50. minuti propustio realizirati situaciju "jedan na jedan", iskupio se u 84. minuti lijepim pogotkom nakon što je loptu smjestio u kut domaćeg golmana Chiotisa.

Atletico i Chelsea odigrali su u Madridu 2-2. Tako su domaći nogometaši postigli prva dva pogotka ove sezone u Ligi prvaka, točnije, učinio je to samo jedan igrač, napadač argentinske reprezentacije Sergio Agüero, za 1-0 u 66. minuti, te za konačnih 2-2 u prvoj minuti sudačke nadoknade, dok je Chelsea primio prva dva gola ove sezone u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju, a dvostruki strijelac za goste bio je bjelokošćanski napadač i reprezentativac Didier Drogba.

Utakmica nije bila osobito kvalitetna u prvom dijelu, u kojem je domaćin ipak bio nešto bolji. Agüero je ušao u igru u 53. minuti, a već 13 minuta kasnije zabio je prvi od dva vrlo lijepa gola, volejem s ruba kaznenog prostora. Drugi, na početku sudačke nadoknade, postigao je vrlo lijepo iz slobodnog uadrca s 25 metara. No, svoju klasu potvrdio je dvama golovima i Drogba, u 82. i 88. minuti, a londonska momčad mogla je biti puno zadovoljnija konačnim ishodom, iako je propustila priliku i za četvrtu uzastopnu pobjedu u Ligi prvaka ove sezone.

No, i ovako je, baš kao i Porto, već osigurala plasman u daljnje natjecanje. Chelsea je vodeći na ljestvici s 10 bodova, Porto drugi s bodom manje, dok Atleticu s dva i APOEL-u s jednim bodom preostaje tek borba za treće mjesto i nastavak europske sezone u Europa ligi.

Liga prvaka, 4. kolo skupine D:

Atletico – Chelsea 2-2 ( Agüero 66, 90+1 / Drogba 82, 88) APOEL – Porto 0-1 (Falcao 84)

Tabela:

  1. Chelsea 4 3 1 0 8-2 10 
  2. Porto 4 3 0 1 5-2 9
  3. Atletico 4 0 2 2 2-8 2
  4. APOEL 4 0 1 3 1-4 1