28-godišnji Velšanin
32

Chelsea i Manchester United zainteresovani za Balea, Real pokušava dovesti Mbappea

Klix.ba
Gareth Bale (Foto: EPA)
Gareth Bale (Foto: EPA)
Chelsea i Manchester United su pokazali interes za nogometaša Real Madrida Garetha Balea, dok španski klub pokušava u svoje redove dovesti napadača Monaca Kyliana Mbappea.

Real je postavio cijenu za Balea, koja iznosi 90,3 miliona eura, a menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho je zainteresovan, barem tako tvrdi španska Marca.

Bale se dokazao kao igrač igrajući za Tottenham u engleskom Premiershipu, a u Real je prešao 2014. godine

Marca piše da je on sada spreman da se vrati u Englesku, posebno nakon brojnih povreda koje su ga spriječile da igra redovno tokom njegove četiri sezone u Realu.

Velši internacionalac je s Realom osvojio dvije Lige prvaka, ali je mjesto u timu ovaj 28-godišnji nogometaš izgubio od Isca.

Real i dalje želi Kyliana Mbappea, pa je Baleova budućnost u Realu nesigurna.

Mourinho se nada velikom pojačanju ove sezone nakon što nije uspio dovesti Antoinea Griezmanna iz Atletico Madrida.

Međutim, za Balea je zainteresovan i Chelsea, tako da Bale ima još jednu opciju. Dolazak Mbappea u Real bi dodatno ugrozio njegovu poziciju u timu. Osamnaestogodišnji napadač je prošle sezone odigrao 29 utakmica u svim takmičenjima te je postigao 15 golova za Monaco. Deset godina stariji Bale je upisao sedam pogodaka u 19 nastupa. Velšanin je samo 10 puta odigrao cijeli meč.

Barcelona je također zainteresovana za Mbappea, ali je fokusirana na dovođenje Ousmanea Dembelea iz Borussije Dortmund, kojeg čelnici katalonskog kluba smatraju dugoročnom zamjenom za Neymara, Brazilca koji je prešao u PSG.