Harry Redknapp
0

'Chelsea i Manchester su jedini kandidati za naslov'

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Menadžer Tottenhama Harry Redknapp čvrsto vjeruje da naslov engleskog prvaka ove sezone mogu osvojiti samo dva kluba - Chelsea i Manchester United…

Redknappova prognoza i nije naročito hrabra, ako znamo da je Chelsea vodeći na ljestvici sa 36 bodova nakon 14 odigranih kola. Branitelj naslova Manchester United prikupio je pet bodova manje, dok je Redknappov Tottenham na trećem mjestu, ali s velikih 10 bodova zaostatka za Chelseajem. Arsenal ima bod manje od Spursa, ali i utakmicu manje od spomenutih klubova, dok Liverpool za Chelseajem zaostaje čak 13 bodova!

  • Već odavno govorim da su Chelsea i Manchester United jedini kandidati za naslov prvaka. Nisam do tog mišljenja došao prošlog vikenda, zato što je Chelsea svladao Arsenal s 3-0 na Emiratesu, mislio sam tako i ranije. Ne vidim kako bi, recimo, Arsenal mogao postati prvak. Pa vidjeli ste i u nedjelju koliko je Chelsea jak i moćan, oni imaju sve što trebaju imati. No, Manchester United se nikad ne smije otpisati. Razgovarao sam o tome prije dva tjedna sa Sirom Alexom Fergusonom, rekao mi je da se slaže s mojom procjenom. Chelsea ili Manchester United - kaže Redknapp.

Što se tiče njegove momčadi, kaže da je najveći cilj plasman među četiri najbolja…

  • Za nas bi plasman u Ligu prvaka bio vrhunsko ostvarenje. Jednom je to uspjelo Evertonu, zašto ne bi ove sezone uspjelo i nama? Može se dogoditi, a pravo na razmišljanje o plasmanu među četiri vodeće momčadi imaju i Aston Villa, odnosno Manchester City. Svi imaju svoju priliku i svakome će biti jednako teško ostvariti taj cilj - zaključio je Redknapp.