Skovali plan
49

Chelsea bi prodao Batshuayija za 65 miliona eura ili u zamjenu za Pulišića

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Belgijski napadač Michy Batshuayi ima sjajan početak karijere u Dortmundu budući da je u tri odigrane utakmice postigao pet golova i upisao jednu asistenciju.

Batshuayi je stigao na pozajmicu iz Chelseaja za 1,5 miliona eura, a Borussijini navijači odmah su ga zavoljeli i nadaju se da će još dugo uživati u njegovim igrama i golovima.

Međutim, Chelsea je ubacio klauzulu da Borussia nema pravo otkupa ugovora, jer u Londonu računaju na povratak Belgijanaca kada menadžer Antonio Conte napusti klub.

Londonski klub je spreman na razgovore i nada se da će Batshuayi nastaviti da postiže golove, jer cijena mu je drastično skočila.

Otočki mediji otkrivaju da bi Chelsea bio voljan da proda napadača Borussiji na kraju sezone ako plate 65 miliona eura za otkup ugovora.

Ipak, Englezi nude Nijemcima i trampu, odnosno spremni su da puste Batshuayija u zamjenu za talentovanog Kristijana Pulišića, koji je već dugo vremena velika želja Jurgena Kloppa u Liverpoolu.

Chelsea bi da pokvari planove velikom rivalu, ali i da se osigura za budućnost u slučaju da Eden Hazard ne produži ugovor i napusti klub.