Liga prvaka
16

Tok utakmice / Chelsea - Bayern 0:3

N. K.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Chelsea i Bayern večeras na Stamford Bridgeu u Londonu igraju prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka, a tekstualni prijenos meča mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.

90' - Kraj utakmice u Londonu. Bayern je savladao Chelsea s 3:0.

83' - Chelsea je zaradio isključenje. Alonso je dobio naređenje da napusti teren nakon što je sudija Clement Turpin pregledao VAR snimku.

82' - Abraham je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudija samo odmahnuo na prigovore igrača Chelseaja.

76' - GOOOOL! Davies je tako dodao loptu da je odlični Lewandowski morao samo skrenuti loptu u praznu mrežu, što je i učinio. Bayern je poveo s 3:0.

[TWITTER]1232419272669962241[/TWITTER]

63' - Jedna sumnjiva situacija u šesnaestercu domaćih. Činilo se da je Christensen igrao rukom, ali je sudija procijenio da nije penal i da se igra dalje.

59' - Mogao je Gnabry brzo i do hat-tricka, ali je promašio veliku šansu. Pucao je imalo iznad gola.

54' - GOOOOL! Potpuni raspad domaćih. Ponovo su iste uloge imali sjajni napadački dvojac Bayerna. Lewandowski je ponovo asistirao, a Gnabry neumoljivo udvostručio prednost Bavaraca.

[TWITTER]1232413931311943682[/TWITTER]

51' - GOOOOL! Evo napokon gola u Londonu. Gnabry je zabio nakon što mu je asistirao Lewandowski. Morao je samo gurnuti loptu u praznu mrežu.

[TWITTER]1232413829625262080[/TWITTER]

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Londonu.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme.

43' - Napokon je i Chelsea stvorio priliku pred golom gostiju. Alonso je uzeo loptu, prošao kroz obranu i na kraju pucao po sredini gola. Ipak, šut mu je savršeno odbranio Neuer.

35' - Muller je ponovo bio u dobroj prilici nakon centaršuta i pucao je s otprilike 11 metara. Ipak, nije bio dovoljno precizan i pogodio je prečku.

30' - Bayern ne odustaje od napada, a ovaj put veliku šansu imao je Muller. Našao se na ivici šesnaesterca, ali je pucao kraj stative.

16' - Nastavlja Bayern s opasnim napadima. Ovaj put je Caballero sjajno reagovao. Fenomenalno se bacio da zaustavi opasni udarac sa ivice peterca, a Lewandowski je bio taj koji je iskušao njegove reflekse.

11' - Prva velika šansa na večerašnjoj utakmici. Coman se našao u odličnoj poziciji u šesnaestercu domaćih, ali je njegov pokušaj otiša kraj desne stative.

1' - Počeo je meč na Stamford Bridgeu. Utakmicu sudi francuski sudija Clement Turpin.

20:50 - Bayern je jedina ekipa u ovosezonskoj Ligi prvaka koja je iz grupne faze izašla sa svih šest pobjeda. Redom su padali Tottenham (3:1 i 7:2), Olympiakos (2:0 i 3:2) i Crvenu zvezdu (3:0 i 6:0 vani). Primjetno je kako su igrači Bayerna bili silno efikasni u tim dvobojima. Samo u jednom meču nisu postigli tri ili više gola, a isto tako samo u jednom slučaju nisu slavili u hendikepu. Sve su te brojke upozorenje za Chelsea.

"Chelsea je mlada, ali vrlo talentovana, brza i opasna ekipa. Pogotovo znaju biti jaki u tranziciji i sve je to upozorenje prije duela s njima. Imam veliku vjeru u svoju ekipu, pogotovo u napadačkom smislu, jer samo u duelu protiv Leipziga nismo postigli pogodak. U svakom drugom slučaju napad je znao izbrisati i neke druge minuse u našoj igri. Spremni smo za neizvjesnu borbu i optimistični", rekao je Flick u najavi meča.

20:40 - Chelseaju je bila potrebna pobjeda prije nekoliko dana (na domaćem terenu 2:1 protiv Tottenhama) jer je postojala ozbiljna mogućnost da aktuelna kriza dobije daleko veće razmjere. Prije tog slavlja protiv Tottenhama, i ne računajući trijumf protiv Hulla u FA Cupu, Chelsea je bio bez pobjede u posljednje četiri utakmice (0-2-2). Međutim, na vrijeme je Lampardova ekipa slavila, zadržala je vrlo važno četvrto mjesto i ostavila pratnju na distanci.

"Bayern je top ekipa, svake godine jedan od glavnih favorita Lige prvaka. Imam ogroman respekt prema tom protivniku, ali nećemo se bojati napasti ga. U svakom smislu moramo biti koncentrirani u obje utakmice i strašno dobro odraditi odbrambene zadatke", rekao je Lampard, koji će još jednom početi duel s Caballerom na "jedinici".

20:30 - Bayern će utakmicu početi u sastavu: Neuer - Davies, Alaba, Boateng, Pavard - Kimmich, Alcantara - Coman, Muller, Gnabry - Lewandowski.

20:30 - Za Chelsea će od prve minute igrati: Caballero - Alonso, Christensen, Rudiger, Azpilicueta - Kovačić, Jorginho, Barkley - Mount, Giroud, James.
20:30 - Dobrodošli na tekstualni prijenos prve utakmice osmine finala Lige prvaka između Chelseaja i Bayerna. Utakmica počinje u 21:00 sat, a igra se na stadionu Stamford Bridgeu u Londonu.