Nogomet
0

Četvrti dan SP: Večeras prvi nastup Francuza bez Riberya, Švicarska želi u svjetski vrh

Klix.ba
Reprezentacija Francuske: Mogu li do uspjeha? (Foto: EPA)
Reprezentacija Francuske: Mogu li do uspjeha? (Foto: EPA)
Četvrtog dana Svjetskog prvenstva (SP) u Brazilu, osim historijske utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Argentine, igraju se još dva susreta u grupi "E".

Od 18 sati se igra utakmica Švicarska – Ekvador. Selektor Ottmar Hitzfeld uoči početka natjecanja ima idealnu situaciju, dok Ekvadorce muče izostanci. Švicarska se želi priključiti svjetskom fudbalskom vrhu i na Mundijal je stigla sa kvalitetnim sastavom.

Također, višestruki evropski i svjetski prvaci, selekcija Francuske, nastupa protiv Hondurasa od 21 sat.

Francuska na SP u Brazilu ima ozbiljan zadatak, a to je vratiti vjeru nacije u taj tim nakon brojnih razočaranja na velikim takmičenjima. Dolazak Francuza u Brazil obilježila je definitivna potvrda da zbog povrede njihov reprezentativac i igrač Bayern Munchena Franck Ribery neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Večeras ćemo dobiti odgovor na pitanje da li Francuska i bez igrača poput Riberya može da opravda ulogu favorita, odnosno može li igrati važniju ulogu na SP ili slijedi još jedno razočarenje.

Kao i naša selekcija, i Honduras je jedna od onih selekcija kojoj je i sami nastup uspjeh, tako da mogu igrati rasterećeno. Holnduras nikako ne treba podcijeniti. A u takvim utakmicama sve je moguće.

Raspored:

18.00 Švicarska – Ekvador (Grupa E) 21.00 Francuska – Honduras (Grupa E) *Ponoć: Argentina - BiH (Grupa F)