Sporni meč
233

Četiri stranke podržale Velež: Očekujemo istragu od Nogometnog saveza BiH

Klix.ba
Foto: FK Velež
Foto: FK Velež
Fudbalski klub Velež dobio je podršku gradskih odbora SDA, SBB, SDP i DF Mostar nakon što se oglasio saopštenjem poslije poraza u Goraždu minulog vikenda u utakmici koja je izazvala dosta reakcija.

"Posljednja dešavanja u nogometnoj Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine i reakcija Veleža zaprepastili su svakog istinskog ljubitelja nogometa i sporta uopšte. Gradski odbori SDA, SDP, SBB i DF Mostara pružaju punu podršku Veležu da legalnim i redovnim putem izbori regularnost takmičenja i priliku da svaki klub do željenog rezultata dođe na sportski način, znanjem, trudom i zalaganjem na terenu, a ne zakulisnim radnjama i manipulacijama. Smatramo da je uprava kluba uložila previše truda i odricanja u projekt obnove Veleža da bi se sada prepustilo da se mostarske Rođene nečasnim radnjama spriječi da ostvare svoj cilj - povratak tamo gdje i pripadaju - u vrh bosanskohercegovačkog nogometa", stoji u otvorenom pismu.

Gradski odbori četiri mostarske stranke poručili su kako žele pokretanje istrage i provjere navoda iz Veležovog saopštenja.

"Očekujemo od nadležnih organa Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da provedu istragu i provjere sve navode iz saopštenja FK Velež, kako bi se takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH vratilo u regularne okvire, a u korist sporta i društva uopšte", poručili su.

Podsjetimo, Velež je napravio i kompilaciju sudijskih grešaka na njihovu štetu u susretu protiv Goražda.