Navijački sektor prazan
27

Celticove Zelene brigade zbog podrške Palestini više nema, ali su navijači sada udarili na policiju

D. P.
Podrška Palestini ipak nije izostala (Foto: Football Scotland)
Podrška Palestini ipak nije izostala (Foto: Football Scotland)
Ne smiruje se situacija i bura na relaciji Celtic - navijači ovog kluba, a tokom posljednjih mjesec dana sve je na globalnom nivou jer je uzrok svega podrška Palestini. Tokom posljednja 24 sata situacija je još napetija.

Navijačka grupa The Green Brigade (Zelena brigada) poznata je po velikoj podršci Palestini kroz posljednje decenije, a kako su izraelski napadi krenuli u posljednjih mjesec dana, tako se i aktivizam ove navijačke grupe povećao.

Zbog podrške Palestini, Celtic je zabranio grupi Green Brigade dolazak na utakmice i suspendovao njihove ulaznice. Naravno, sve su učinili uz podršku policije Škotske, koja se sada našla također na udaru navijača Celtica.

Iako grupe Green Brigade nema na tribini, na Celtic Parku su i večeras palestinske zastave, ali i žestoka poruka za policiju Škotske. Na utakmici protiv St. Mirrena navijači koji su ostali na tribini pružili su podršku Green Brigadeu i prozvali policiju.

"Policija Škotske. Klaunovi cijele godine, ne samo za Noć vještica", naveli su navijači Celtica, a onda je dio njih napustio tribine nakon što su poslali poruke.

Sektor gdje se nalazila najvatrenija grupa Green Brigade je gotovo potpuno prazan, ali su palestinske zastave i dalje tu. Podsjetimo, Zelene brigade više nema na utakmicama jer im je klub uz pomoć policije zabranio dolaske na domaće i gostujuće utakmice, a pritom im je i suspendovao godišnje ulaznice.