Liga prvaka
0

Celtic izbacio moskovski Dinamo

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Iako su u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka prije sedam dana nogometaši moskovskog Dinama iz Glasgowa donijeli velikih 1-0, Celtic je ipak pokazao da je bolja momčad.

Pobijedili su Škoti 2-0 Ruse u moskovskom uzvratu te tako zasluženo prošli u posljednji, četvrti krug kvalifikacija za najelitnije europsko natjecanje nogometnih klubova.

Strijelci za Celtic na Areni Himki bili su Australac Scott McDonald na samom kraju prvog, te Grk Georgios Samaras na samom kraju drugog poluvremena, kada su Moskovljani već čekali produžetke. Samaras je zamijenio upravo McDonalda u 79. minuti, tako da je trener Anthony Mowbray majstorski pogodio.

Iznenađenje su priredili i nogometaši Ventspilsa, latvijskog prvaka, koji su domaćih 1-0 iz prve utakmice sačuvali na gostovanju kod bjeloruskoga BATE-a iz Borisova, kluba koji je prošle sezone igrao, i to iznenađujuće dobro, u natjecanju po skupinama Lige prvaka.

U uzvratu je na stadionu Gorodskoj završilo 2-1 pobjedom domaćih. Gostima je put u četvrto pretkolo utro Tigirlas golom u 14. minuti. Domaći su preko Kriveca najprije izjednačili a potom i došli u vodstvo, sve do 57. minute. U gotovo 40 minuta igre, međutim, Bjelorusi nisu uspjeli zabiti treći pogodak, koji bi ih odveo u sljedeći krug.

Liga prvaka, 3. pretkolo, uzvratne utakmice:

BATE Borisov – Ventspils 2-1, prva utakmica 0-1 (Krivec 43, 57 / Tigirlas 14)

Dinamo (M) – Celtic 0-2, 1-0 (McDonald 45, Samaras 90+1)