Utrka s vremenom
14

Čelnici PSG-a su bijesni na Chelsea, otkriven bizaran razlog zašto je propao transfer Ziyecha

K. H.
Hakim Ziyech (Foto: EPA-EFE)
Hakim Ziyech (Foto: EPA-EFE)
U PSG-u su bijesni nakon što je propao transfer Marokanca Hakima Ziyecha iz Chelseaja, a kako navode francuski mediji, odgovornost je u potpunosti na strani Plavaca koji su napravili nekoliko velikih grešaka zbog kojih je sve propalo.
Kako navodi RMC, Chelsea je tri puta poslao pogrešne dokumente na adresu PSG-a, pa se transfer nije uspio završiti prije 23 sata i s tim u vezi čelnici francuskog tima su frustrirani zbog svega što se desilo u posljednjim satima januarskog prijelaznog roka.

I nakon što je dogovor između PSG-a i Chelseaja i zvanično postignut, činilo se da nema više nijedne prepreke da se ovaj transfer realizuje, no onda su čelnici Plavaca čak tri puta slali pogrešne dokumente na PSG-ovu adresu i na kraju nisu imali vremena da se sve potvrdi i ozvaniči u papirologiji.

Dalje se navodi kako će se PSG žaliti Profesionalnoj nogometnoj ligi te da će nedosljednost Chelseaja navesti kao razlog zbog kojeg se posao nije završio na vrijeme, ali teško da im to može pomoći i jedino snažan lobi koji imaju u evropskom nogometu može im pomoći da ipak dođu do željenog pojačanja.

Ziyech je u utorak ujutro stigao u glavni grad Francuske kako bi se transfer što je prije moguće završio, čak je i unaprijed prošao ljekarski pregled, iako je posebna pažnja posvećena njegovom povrijeđenom koljenu, no prema svemu sudeći, na kraju će ostati igrač Plavaca do kraja sezone.

Još se dodaje i to da je Ziyech čekao cijelu večer da se dva kluba dogovore u vezi s detaljima ove posudbe, a kada je saznao da je operacija prošla neuspješno, odnosno da se ne može odobriti, bio je, baš kao i čelnici PSG-a, bijesan i frustriran zbog svega.