Nogomet
0

Čelnici PSG-a ne puštaju Ancelottija u Real Madrid

Totalsport
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti
Talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti potvrdio je u ponedjeljak da želi napustiti Paris St. Germain, te da bi u tom slučaju vjerovatno preuzeo kormilo madridskog Reala.

No, isti je dan došao odgovor čelnika novog francuskog prvaka. Naime, PSG ne pušta Ancelottija, te mu nudi novi ugovor koji bi trajao godinu dana duže od aktuelnog.

"Sastali smo se i tražio je od nas da napusti klub. Rekao je kako želi biti novi trener Reala. No, odgovorio sam mu da ima još jednu godinu ugovora i da tražimo njegov ostanak. To je naša odluka i mislimo da je logično, ako postoji još jedna godina u ugovoru, da je treba i odraditi. Mi smo mu ponudili jednogodišnje produženje", rekao je Nasser Al-Khelaifi, predsjednik i vlasnik kluba iz Pariza.

Ranije tokom dana je sam Talijan francuskim novinarima izjavio:

"Sastao sam se s predsjednikom Al-Khelaifijem i sportskim direktorom Leonardom i zatražio sam da me puste iz kluba. Sada moram čekati njihov odgovor kako bih znao kakva mi je sudbina".

Odgovor je jasan - PSG ne želi izgubiti trenera koji je ovaj klub preuzeo 2011. godine i s kojim je osvojio naslov prvaka Francuske i u Ligi prvaka dogurao do četvrtfinala gdje je nespretno ispao od Barcelone.