Zakazana sjednica
1

Čelnici NS BiH se sastaju 12. decembra, hoćemo li tada dobiti novog selektora Zmajeva

N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nasljednika Roberta Prosinečkog na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine mogli bismo dobiti 12. decembra, za kada je zakazana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, saznaje portal Klix.ba.

Prethodno će Komisija za izbor selektora obaviti razgovore s potencijalnim kandidatima, potom suziti izbor na jednog ili nekoliko kandidata koje će predložiti čelnicima saveza.

Međutim, postoji mogućnost da se izbor selektora i prolongira ukoliko ne budu pronađeni adekvatni kandidati ili bude potrebna dodatna analiza.

Najbliži poziciji selektora trenutno je proslavljeni bh. trener Duško Bajević, ako je vjerovati izvorima bliskim Nogometnom savezu BiH, ali nije isključeno da u narednim danima ispliva i neko novo ime.

Izvršni odbor će na sjednici morati i zvanično usvojiti razlaz s Prosinečkim, budući da je odluka o prekidu saradnje postignuta nakon razmjene mailova čelnika saveza.

Podsjetimo, novog selektora očekuje tri mjeseca priprema za utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, a pri tome neće igrati nijedan prijateljski susret.

U polufinalu baraža prvo ćemo ugostiti Sjevernu Irsku, a na domaćem terenu bismo igrali i eventualnu finalnu utakmicu protiv pobjednika meča između Irske i Slovačke.