I to je moguće
118

Čelnici Intera mole igrače da se odreknu dvomjesečne plate iako su osvojili titulu

K. H.
Steven Zhang i Javier Zanetti (Foto: EPA-EFE)
Steven Zhang i Javier Zanetti (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Intera Steven Zhang zatražio je od igrača novog prvaka Italije da se odreknu dvomjesečne plate kako bi pomogli klubu u teškoj finansijskoj situaciji.

Kao i mnogi drugi klubovi u Evropi, Inter se također suočava sa velikom finansijskom krizom koja je uvjetovana pandemijom koronavirusa, a na posljednjem sastanku s igračima predsjednik Zhang je zatražio da se odreknu plate za dva mjeseca.

Sky Sport navodi da će svaki igrač pojedinačno odlučiti da li će se odreći svoje plate, a također se dodaje da će novi sastanak biti održan narednih dana s klupskim direktorima.

Potpredsjednik kluba Javier Zanetti nedavno je priznao da je Inter u ozbiljnim finansijskim problemima, dok je sportski direktor Beppe Marotta tvrdio da će klub tražiti pomoć od igrača, ali da to nema veze s bonusima za titulu prvaka.

Podsjećamo, Intera je nakon 10 godina zvanično skinuo Juventus s trona Serije A i osvojio 19. titulu prvaka u klupskoj historiji i prvu od 2010. godine.

Posljednju titulu prvaka s Interom osvojio je Jose Mourinho u najuspješnijoj sezoni u historiji kluba, a bilo je to u sezoni 2009-2010 kada su osvojili popularnu tripletu (Serie A, Kup Italije i Ligu prvaka).