Nogomet
5

Čelnici FS Srbije posjetili N/FS BiH: Promovišemo fudbal, prijateljstvo i uzajamno poštovanje

Anadolija
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije (FSS), direktor mlađih kategorija Savo Milošević, njegov zamjenik Mitar Mrkela i Igor Miklja posjetili u ponedjeljak N/FS BiH gdje su se sastali sa generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, tehničkim direktorom Denijalom Pirićem i koordinatorom za omladinski fudbal Muratom Jahom, u povodu trećeg "Turnira prijateljstva".

Pirić je izrazio zadovoljstvo organizacijom ovakvih sportskih događaja.

"Drago mi je što smo danas ugostili naše prijatelje iz FSS i želimo da ih podržimo u njihovim naporima da organizuju turnir za mlađe uzraste koji je lijepa i pozitivna priča. Prije svega želimo da se ti dječaci druže, ali i da vidimo na djelu i neke igrače koji konkurišu za naše omladinske selekcije. Na turniru će učestvovati jake ekipe. Svi koji se odluče da posjete utakmice, sigurno će imati šta da vide", rekao je Pirić.

Kako se navodi na stranici N/FS BiH, Milošević se zahvalio N/FS BiH na podršci, kao i svima koji su prepoznali značaj turnira.

"Turnir prijateljstva predstavlja lijep primjer kako može na pozitivan način da se napravi dobra i zdrava priča. Kroz ovaj događaj upućujemo bezbroj fenomenalnih poruka, što je i smisao fudbala, kao i sporta uopšte", kazao je Milošević.

Miklja je istakao kako očekuje da turnir bude podignut na viši nivo u odnosu na prethodne dvije godine.

"Pet utakmica dnevno će se prenositi putem TV Sport Klub 1. Pored UEFA-e i regionalnih saveza, ove godine turnir podržava i UNICEF“, rekao je Miklja.

Mrkela se na kraju zahvalio na prijemu i čestitao kadetskoj selekciji BiH plasman na EP.

"Tokom ove dvije godine, otkad organizujemo turnir, nastojimo da promovišemo fudbal, ali i druge vrijednosti kao što su prijateljstvo i uzajamno poštovanje. U budućnosti ćemo kroz ovaj događaj nastaviti da njegujemo te vrijednosti", kazao je Mrkela.

Turnir na kojem će učestvovati 16 ekipa, biće održan od 23. do 29. maja u Bijeljini.