Jasna poruka
25

Čelnici FK Sarajevo se izvinili zbog rasističkog vrijeđanja igrača Rudara

K. H.
Slavlje igrača Rudara nakon pogotka za 1:1 (Foto: I. Š./Klix.ba)
Slavlje igrača Rudara nakon pogotka za 1:1 (Foto: I. Š./Klix.ba)
FK Sarajevo osudio je rasističko vrijeđanje nogometaša Rudara iz Prijedora Josepha Amoaha tokom utakmice 15. kola nogometne Premijer lige BiH
Njihovo saopćenje koje je objavljeno na zvaničnoj stranici objavljujemo od početka do kraja.

"Nakon sinoćnjeg necivilizacijskog čina kada su neodgovorni pojedinci s istočne tribine rasistički vrijeđali strijelca gostujućeg tima Rudar iz Prijedora, Josepha Amoaha, Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo želi poručiti i navijačima i široj javnosti:

'Sinoćnje ponašanje nekih pojedinaca je potpuno neprihvatljivo i u suprotnosti sa svim civilizacijskim normama i vrijednostima Fudbalskog kluba Sarajevo. Odlučno kažemo ne rasizmu i diskriminaciji bilo koje vrste u sportu, na našem stadionu, na našim tribinama i među navijačima koji se nazivaju našim', ističe se u saopćenju Upravnog odbora FK Sarajevo.

Uprava dodaje da će klub poduzeti i sve neophodne korake da spriječi sve oblike diskriminacije u budućnosti i ovim putem upućuje najiskrenije izvinjenje Josephu Amoahu i njegovom klubu za neprijatnost koja im je pričinjena.

'FK Sarajevo želi da se svi igrači i gosti na našem stadionu osjećaju sigurno i poštovano, te da bude primjer po sportskoj i fer igri i atmosferi i poduzet ćemo sve neophodne mjere da to tako bude u budućnosti!', poručio je Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo.

Saopćenje FK Sarajevo na zvaničnoj stranici kluba
Saopćenje FK Sarajevo na zvaničnoj stranici kluba

Podsjećamo, meč između Sarajeva i Rudara završen je bez pobjednika, a konačan rezultat na kraju je glasio 1:1. U narednom susretu Bordo tim će igrati protiv Radnika u gostima.