Nogomet
2

Čelik savladao GOŠK i pomogao Travniku u borbi za opstanak

Piše: N. J.
(Foto: Klix.ba)
Nogometaši Čelika savladali su na Bilinom Polju ekipu GOŠK-a u prvoj utakmici 27. kola Premijer lige BiH. Zeničani su slavili 2:1.

Od samog početka utakmice Čelik je gostima iz Gabele jasno stavio do znanja da želi sva tri boda u ovom meču. Napadi su se isplatili već u 22. minuti kada Kajkut pogađa udarcem sa 20 metara za vodstvo Čelika 1:0.

Do kraja prvog dijela Zeničani uspijevaju udvostručiti prednost. Nakon dobre akcije domaćih, Delić trese mrežu gostiju za 2:0 u 38. minuti.

U nastavku, GOŠK je smanjio rezultat u 74. minuti, kada je Ivičić realizovao penal. Ipak, gosti nisu imali snage za nešto više, te je Čelik zahvaljujući prednosti iz prvog poluvremena ubilježio pobjedu.

Nakon 27 odigranih kola Čelik je privremeno zaposjeo četvrtu poziciju na premijerligaškoj tabeli te se bodovno poravnao sa Olimpicom i Borcem (44).

Ovaj rezultat ide na ruku ekipi Travnika kojoj je GOŠK direktni konkurent u borbi za opstanak. Gabeljani su sada pretposljednji (mjesto koje vodi u niži rang) sa 26 bodova, dok Travnik ima 27 uz utakmicu manje.