Nogomet
0

Čelik i protiv Travnika želi nastaviti niz bez poraza

Klix.ba
Vlado Jagodić
Vlado Jagodić
Nogometaši Čelika će u okviru 20. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine u subotu 6. aprila na Bilinom Polju ugostiti ekipu Travnika.

Ekipa Čelika je u reprezentativnoj pauzi imala mnogo problema u igračkom kadru, a nedisciplina Markovića i Brkovića koštala ih je suspenzije. Uprkos velikim problemima, izabranici Vlade Jagodića uspjeli su na Pecari savladati Široki Brijeg rezultatom 1:0, a šef struke je kazao kako Čelik ne može bez problema.

"Nas stalno prate neki problemi, ako nisu kadrovski, onda su neki drugi. Ja sam u uvodu utakmice sa Širokim Brijegom bio jasan na terenu kad smo proslavili pobjedu, rekavši da istu posvećujemo našim navijačima, kojima je bilo zabranjeno da budu sa nama na Pecari, i Upravi NK Čelik, koja je u toj sedmici imala velike probleme, ali je uspjela da se iznese sa tim i da nam omogući da igramo", kratko je prokomentarisao Jagodić proteklu situaciju u klubu, te dodao:

"Neću reći da je utakmica bila u drugom planu, drago mi je da smo uspjeli pobijediti u Širokom Brijegu, jer je većina smatrala da je to lagan posao za Široki Brijeg. Ne bih se sada osvrtao na igrače za koje je definisan status, ovo je kolektivan sport i svaki pojedinac se mora prilagoditi kolektivu".

Crno-crveni će u subotu 6. aprila na Bilinom Polju ugostiti NK Travnik, obje ekipe su na uzlaznoj putanji, a Jagodić očekuje novu pobjedu.

"Ništa nam neće vrijediti tri boda iz Širokog ako ne pobijedimo Travnik. To je ekipa koja nas je unazadila na početku ove takmičarske godine. Nismo smjeli izgubiti utakmicu u Travniku, imali smo rezultate kao i sada, nakon toga smo bez potrebe unijeli nemir u redove, što nas je koštalo četiri utakmice bez dobrih rezultata. Ovaj put znamo kako ćemo sa Travnikom, ne volim reći da je ovo derbi, ovo je jedna komšijska utakmica i ko god igrao, mislim da znamo kako će se Travnik ovdje ponašati. Mi smo domaćini, vraćamo se na Bilino Polje, a na ovom velikom terenu malo koja ekipa nam se može suprotstaviti", istakao je Jagodić.

Ekipa Čelik se nalazi na 8. poziciji sa 27 poena, dok je Travnik na 13. sa sedam poena manje. U posljednja dva kola Travnik je uspio slaviti protiv Zrinjskog i Radnika, dok je Čelik svoj crni niz zaustavio neriješenim rezultatom protiv Leotara i pobjedom protiv Širokog Brijega.

Utakmica Čelika i Travnika na rasporedu je 6. aprila od 19:00 sati na stadionu Bilino Polje.