Nogomet
22

Čelik pružio dobar otpor Zrinjskom u Mostaru i osvojio bod

Piše: Edin Isanović
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
U prvoj utakmici 6. kola BHT Premijer lige snage su pod Bijelim Brijegom odmjerili Zrinjski i Čelik. Na kraju je rezultat bio 0:0.

Domaći su krenuli dosta agresivnoi ka golu gostiju iz Zenice. U prvih pola sata konstantno se igralo na polovini Čelika. Plemići su u 21.minuti tražili jedanaesterac kada je u šesnaestercu pao Nikolić. Međutim, glavni sudija pokazao je da se igra nastavi.

Zrinjski je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 31.minuti. Stojanović je dobro proigrao Nikolića koji nije najbolje zahvatio loptu.

Šest minuta poslije zaprijetio je Čolić iz slobodnjaka. Lopta odlazi preko gola. U 42.minuti gosti su izveli lijep kontaranapad. Popović je šutirao iskosa, ali je Karačić bio na oprezu.

Nepopularnim rezultatom 0:0 okončano je prvih 45 minuta.

U nastavku prvo prijete gosti. Igrao se 49. minut kada je Dedić dobro pucao, ali je čuvar mreže domaćih sigurno intervenisao. U narednom napadu pokušao je Peko kod domaćih. Rezultat je ostao nepromijenjen.

U 57. minuti gosti su izveli dobru akciju, ali je Bajraktarević u ključnim trenucima promašio loptu.

Nakon toga domaći pokušavaju postići pogodak. Ipak, stvorene šanse nisu donijele ništa konkretno. U 72. minuti Filipović pogađa prečku. Lopta je na putu ka golu zakačila jednog igrača Čelika i promijenila smjer.

Navijači Zrinjskog priredili su vatromet u 75. minuti. Graovac je u 82.minuti dobro šutirao iz daljine. No, golman Adilović izbija loptu u korner. Samo minut poslije velika prilika za Zrinjski, ali Nikolić kasni da ubaci loptu u mrežu.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, ostalo je 0:0. Ovo je drugi uzastopni remi Zrinjskog na domaćem terenu. U prošlom kolu bod je u Mostaru osvojio Široki Brijeg. Plemići nakon šest kola imaju 14 bodova, dok je Čelik skupio 9.