Izdvajaju hiljade KM
28

Čelik poručio navijačima: Ne koristite pirotehniku, kazne znače manje novca za prioritete u klubu

Klix.ba
Bilino Polje (Foto: E. M./Klix.ba)
Bilino Polje (Foto: E. M./Klix.ba)
NK Čelik je na svojoj zvaničnoj stranici na Facebooku objavio apel kojim traži od svojih navijača da ne koriste pirotehnička sredstva tokom utakmica zbog kazni koje stižu na adresu kluba iz Nogometnog saveza BiH.

"Ovim putem molimo sve navijače NK Čelik da ubuduće ne koriste pirotehnička sredstva na utakmicama s obzirom na to da na adresu kluba konstantno stižu novčane kazne koje izriče Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH. NK Čelik je, nakon prvenstvene utakmice s FK Željezničar kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2.500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, a prije toga smo platili dvije novčane kazne u ukupnom iznosu od 3.000 KM za isto", saopćeno je iz NK Čelik.

Istaknuto je da su kazne apsolutno nepotrebne klubu koji se nalazi u fazi finansijske stabilizacije.

"S obzirom na to da je klub u procesu stabilizacije, svaka novčana kazna koju NK Čelik mora platiti znači manje novca za prioritetnije stvari u klubu. U protekloj sezoni, 2017/2018 NK Čelik je na račun Nogometnog saveza BiH uplatio 15.000 KM novčane kazne, što nije mali iznos. Još jednom molimo sve navijače NK Čelik i posjetitelje stadiona Bilino Polje da naš apel shvate ozbiljno", dodaje se u saopćenju.