Problem za Zeničane
61

Čelik nije dobio licencu za igranje Prve lige FBiH, iz kluba kažu da su to i očekivali

N. M.
Foto: NK Čelik Zenica
Foto: NK Čelik Zenica
Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine objavio je danas odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige FBiH, a najviše je pažnje privukla činjenica da licencu nije dobio zenički Čelik.

NK Čelik očito nije ispunio sve uslove koji su potrebni za izdavanje licence, baš kao ni NK Zvijezda Gradačac, NK TOŠK Tešanj i FK Mladost Doboj Kakanj.

Zanimljivo je da su iz Čelika poručili da su ovakav scenarij i očekivali.

"Obavještavamo javnost da NK Čelik prema internim očekivanjima u klubu nije dobio licencu za narednu sezonu takmičenja u I. ligi FBiH na prvostepenoj komisiji za licenciranje.

Osnovni razlog za propuštanje dobivanja licence je činjenica što sa svim klupskim partnerima i bivšim povjeriocima nisu osigurane potrebne konfirmacije o izmirenim obavezama jer se, između ostalih, radilo i o licima koji su napustili državu, a neki od njih više nisu živi.

Ističemo da je ovo rezultat neblagovremenih knjiženja iz ranijih perioda koji su došli na naplatu nakon pooštravanja kriterija u procesu licenciranja", piše u saopćenju NK Čelik.

Ove sezone je Čeliku sredini tabele Prve lige FBiH pošto pet kola prije kraja zauzima osmu poziciju s 35 osvojenih bodova.

Licence su dobili FK Sloboda Tuzla, HNK Tomislav Tomislavgrad, NK Stupčanica Olovo, OFK Gradina Srebrenik, NK Jedinstvo Bihać, FK Goražde, NK Bratstvo Gračanica, FK Budućnost Banovići, FK Gornji Rahić, FK Radnik Hadžići, FK Rudar Kakanj i BFK Simm Bau Kosova.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH, klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS FBiH.

Rok za podnošenje žalbe je osam dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH.