Nogomet
28

Čelik i Mladost remizirali, Metalleghe šokirao Zrinjski u Mostaru, Olimpik uzeo bod na Pecari

Piše: E. B.
Čelik - Mladost (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Današnjim susretima 22. kola Premijer lige BiH završen je prvi dio sezone u elitnom rangu bh. nogometa.

Čelik j eu komšijskom derbiju dočekao Mladost, a susret je završen bez pobjednika (2:2).

Nogometaši Čelika i Mladosti su prije početka utakmice na teren izašli zajedno sa djecom oboljelom od Down sindroma iz Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica i na taj način su obilježili Dan osoba oboljelih od Down sindroma.

Mladost je povela na samom otvaranju susreta kada je u šestoj minuti Šišić doveo goste u vodstvo. Radost gostiju trajala je samo šest minuta. Karić je prošao po lijevoj strani i asistirao Pezeru koji lagano pogađa za 1:1. Pred kraj prvog poluvremena priliku za Mladost propustio je Šišić, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1. Mladost je ponovo povela u 59. minuti. Nakon sjajnog duplog pasa sa Ramovićem Maksimović je pogodio mrežu Zeničana.

U 66. minuti Dilaver je pokušao glavom, ali je golman gostiju Velić bio siguran. Čelik je izjednačio u 77. minuti kada je Stokić s 20 metara pogodio za 2:2. Hećo je u 78. minuti šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Velić bio siguran i susret je završen bez pobjednika.

Zrinjski je dočekao Metalleghe i na opće iznenađenje poražen je rezultatom 2:0.

Zrinjski je na početku susreta bio bolji tim i propustio je dvije dobre šanse, najprije preko Petraka koji je iz peterca prebacio gol gostiju, a potom mrežu gostiju nije pogodio ni Todorović. Metalleghe je zaprijetio najprije preko Jakupovića, a sljedeću priliku na meču gosti iz Jajca su pretvorili u pogodak.

U četvrtoj minuti drugog poluvremena Zeba je pogodio za vodstvo Metalleghea. Najbolju priliku na meču Zrinjski je imao u 63. minuti kada je dosuđen penal za Plemiće, ali je Kajkutov udarac odbranio Fejzić.

Ono što Zrinjski nije iskoristio, to su uradili gosti. Jovanović je pogodio iz penala za 2:0 u 72. minuti. U 81. minuti sjajni Fejzić je ponovo bio uspješniji od Kajkuta i osigurao tri boda svojoj ekipi.

Široki Brijeg je još jednom razočarao svoje navijače. Na Pecari Olimpik je odnio bod odigravši 0:0.

Prvi put domaćin je zaprijetio u 35. minuti kada je Marković šutirao, ali je Bandović odbranio. Dvije minute kasnije Brekalo je poušao sa desetak metara, ali je golman gostiju još jednom bio siguran. Dvjie minute pred kraj poluvremena Krstanović je iz odlilne pozicije šutirao visoko preko gola.

Krstanović je u 65. minuti šutirao, ali je Bandović još jednom bio siguran. Gosti su prvu pravu priliku imali u 70. minuti kada je Vrdoljak šutirao sa 20 metara, ali je Bilobrk bio siguran. Do kraja meča nije bilo većih prilika i susret je završen bez pobjednika.

Vitez i Krupa odigrali su poprilično dosadan meč koji je završen bez pogodaka.

U susretu bez većih uzbuđenja najbolju priliku za domaćina propustio je Dedić kada je u petoj minuti pogodio stativu. Vitez je još jednom zaprijetio u 56. minuti, no Selimovićev udarac je bio neprecizan. Gosti nisu nijednom zaprijetili golmanu Viteza Nwolokoru i bit će zadovoljni osvojenim bodom.

Rezultati posljednjeg kola Premijer lige BiH:

Čelik - Mladost 2:2 Zrinjski - Metalleghe 0:2

Široki Brijeg - Olimpic 0:0 Vitez - Krupa 0:0 Željezničar - Radnik 2:0 Sloboda - Sarajevo 3:0