Premijer liga
25

Čelik bez podrške Robijaša zbog suspenzije Širokom Brijegu

Piše: N. K.
Foto: Arhiva/Klix.ba
Foto: Arhiva/Klix.ba
Udruženje navijača Robijaši Zenica 1988 danas je putem društvenih mreža saopćilo da im je zabranjeno organizovano gostovanje na utakmicu 3. kola Premijer lige protiv Širokog Brijega.

"Gostovanje koje je bilo na rasporedu u petak je zbog zabrane dijela stadiona za gostujuće navijače zabranjeno. Fudbal se igra zbog navijača, ali u našoj ligi je obrnuto", stoji na zvaničnoj Facebook stranici Robijaša.

Podsjetimo, Nogometni savez BiH je kaznio Široki Brijeg jednom utakmicom igranja bez publike i tu kaznu je već odradio na posljednjoj prvenstvenoj utakmici prošle sezone Premijer Lige BiH protiv Čelika te dvije utakmice bez publike na sjevernoj tribini s koje su na finalnoj utakmici Kupa BiH doletjeli pirotehnički i drugi predmeti na travnjak.

Tako će protiv Čelika za gledatelje otvoriti istočnu i južnu tribinu stadiona Pecara.

"Zabranjen je dolazak za navijače Čelika. Kao što je poznato, najveća sjeverna tribina stadiona Pecara je zatvorena pa će domaći navijači preći na južnu i istočnu tribinu. Klub shodno tome nema kapaciteta za prijem gostujućih navijača, kojima je također samim time ugrožena sigurnost", rekli su za portal Klix.ba iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Tako će Čelik, ni kriv ni dužan, ostati bez podrške svojih navijača što je svakako antipropaganda domaćeg nogometa.

Utakmica između Širokog Brijega i Čelika na rasporedu je u petak s početkom u 19:30 sati.