Izmijenjena kazna
48

Široki Brijeg će ipak imati podršku navijača na meču protiv Slobode u nedjelju

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iako je javnosti objavljeno da je na prošlosedmičnoj sjednici Disciplinska komisija NSBiH kaznila Široki Brijeg sa tri utakmice bez gledatelja i 25.000 KM, klub s Pecare će ipak imati podršku svojih navijača u susretu protiv Slobode koji se igra u nedjelju.

Naime, Širokobriježani su obavijestili javnost da u pismenoj odluci NSBiH koja je dostavljena klubu kazna nije izrečena kako je to javnosti prezentovano.

Naime, Savez je kaznio Široki Brijeg jednom utakmicom igranja bez publike i tu kaznu je već odradio na posljednjoj prvenstvenoj utakmici prošle sezone Premijer Lige BiH protiv Čelika te dvije utakmice bez publike na sjevernoj tribini s koje su na finalnoj utakmici Kupa BiH doletjeli pirotehnički i drugi predmeti na travnjak.

To znači da će Široki Brijeg na utakmicama 1. kola u nedjelju protiv Slobode i 3. kola dvije sedmice kasnije protiv Čelika moći za gledatelje otvoriti istočnu i južnu tribinu stadiona Pecara.

"Uzimajući u obzir sve okolnosti pod kojima je kazna izrečena i svjesni propusta kojih je bilo te da su dobili satisfakciju ublažavanjem kazne, Upravni odbor NK Široki Brijeg je odlučio kako se neće žaliti na izrečenu kaznu pa je nova odluka Disciplinske komisije i konačna", poručili su iz Širokog Brijega.