Nogomet
26

Čeka se današnja odluka: Kako će UEFA kazniti Hrvatsku?

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvatski nogometaši krenut će danas iz svoje baze u Deauvilleu prema Bordeauxu, gdje će u utorak od 21 sat igrati protiv Španije u okviru Eura.

Svi se nadaju da se radi o dvoboju za prvo mjesto. Međutim, postoji bojazan od UEFA-ine kazne zbog huliganskog ispada dijela navijača na utakmici protiv Češke u St. Etienneu, piše Tportal.hr

Puno je upitnika, puno je nepoznanica oko nemilih scena u St. Etienneu i odluke nekolicine huligana da bakljama prekinu dvoboj Hrvatske i Češke. Ko im je pomogao u unošenju baklji, zašto policija, francuska, pa i hrvatska, nije bolje reagirala i zaustavila ih u namjeri ulaska na stadion, pa čak i kako to da su navijači prekid planirali tek u 85. minuti?

Dok policija traži osumnjičene, dok se političari nabacuju raznim teorijama zavjere i upiru prste krivnje jedni u druge, dok iz HNS-a traže objašnjenja i od hrvatske, odnosno francuske policije, UEFA danas u Parizu donosi odluku kako kazniti HNS.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker najavio je nedavno da očekuje "tek" novčanu kaznu, odnosno da se o izbacivanju reprezentacije s turnira - ne razmišlja.

Ponovio je to i Damir Vrbanović, HNS-ov izvršni direktor, rekavši kako očekuje drastičnu i najrigorozniju kaznu, ali da će se ona samo mjeriti u eurima.

Podsjetimo, UEFA je protiv HNS-a pokrenula postupak zbog četiri prekršaja - zbog pirotehnike, bacanja raznih predmeta na teren, divljanja navijača na tribini te rasizma.