Zakazan sastanak
40

Čeka li nas nova sapunica? NS BiH 23. oktobra odlučuje o sudbini Prosinečkog

E. B.
Robert Prosinečki (Foto: D. S./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: D. S./Klix.ba)
Čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine će 23. oktobra odlučivati o sudbini Roberta Prosinečkog na klupi Zmajeva, nezvanično saznaje portal Klix.ba.
Nakon što je postalo i definitivno jasno da od odlaska na Evropsko prvenstvo 2020. godine kroz kvalifikacije nema ništa, čelnici krovne kuće bh. nogometa morat će donijeti odluku da li će Prosinečkom uručiti otkaz ili ga ostaviti na klupi bh. selekcije.

Podsjetimo, Prosinečki je nakon poraza u septembru u Jerevanu od Armenije (4:2) podnio ostavku koju je ekspresno povukao nakon sastanka sa čelnicima NS BiH nekoliko dana kasnije.

Čini se da je na pomolu nova sapunica jer je selektor Zmajeva nakon blamaže i katastrofalne igre u Grčkoj (2:1) najavio da će razgovarati sa predsjednikom NS BiH Elvedinom Begićem, a znamo svi dobro temu tog razgovora.

Čelnici Nogometnog saveza BiH sazvali su hitan sastanak Izvršnog odbora sa samo jednom tačkom dnevnog reda - izvještaj selektora Prosinečkog nakon odigranih susreta protiv Finske i Grčke.

Da li će ponovo čelnici saveza pružiti podršku selektoru koji nije osvojio nijedan bod u gostima u kvalifikacionom ciklusu? Da li će Prosinečki ovaj put podnijeti ostavku i odreći se novca? Dali će mu savez uručiti otkaz i uručiti mu otpremninu?

Odgovore na ova pitanja saznat ćemo (nadamo se) 23. oktobra nakon sastanka u prostorijama Nogometnog saveza BiH.