Ocjena predsjednika
55

Čeferin: Poljud i Maksimir su sramota, Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske

N. K.
Aleksander Čeferin (Foto: EPA-EFE)
Aleksander Čeferin (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Aleksandar Čeferin dao je opširan intervju za hrvatski Nacional, a osim tema aktuelnih pred predstojeće Evropsko prvenstvo, Čeferin se dotakao i infrastrukture u Hrvatskoj.
"Smatram da je nogometna infrastruktura u principu sramotna. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske, a mi smo manja zemlja, s manje nogometnih uspjeha. Iako ni kod nas država nije uložila ni jedan euro u nogometnu infrastrukturu", rekao je Čeferin za Nacional.

Istakao je da mu je drago da sada govore o nacionalnom stadionu i o velikim investicijama u sportu.

"Nadam se da to nije predizborna kampanja. Ali, Savez mi kaže da su to ozbiljne stvari i da će sada puno investirati. Međutim, po mom mišljenju, Hrvatska nema ni jedan stadion koji bi mogao da ugosti neku ozbiljnu utakmicu. Još je i najbolji riječki stadion. Osijek je novi, ali sve je to malo. A Poljud i Maksimir su sramota", ocijenio je prvi čovjek evropskog nogometa.

Čeferin je dodao i da se radi o infrastrukturi iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

"Kada vidiš onu zatvorenu tribinu na Maksimiru... Mi smo blizu da ne dozvolimo da se tamo više igraju evropske utakmice. Već smo više puta bili blizu toj odluci. Sada se nadamo da će se nešto pomaći. Čitao sam da su nešto dogovorili s gradom, sa crkvom, s državom, sa Savezom, ali ne znam detalje", rekao je on.