{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čeferin: Liga nacija je budućnost, na najvišem nivou nema namještanja utakmica

21.2.2018. u 09:19
9
13
Čeferin: Liga nacija je budućnost, na najvišem nivou nema namještanja utakmica
9
Čeferin: Liga nacija je budućnost, na najvišem nivou nema namještanja utakmica
Aleksander Čeferin (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin smatra da je Liga nacija budućnost nogometa i da evropska nogometna krovna kuća radi sve na suzbijanju namještanja utakmica.
Čeferin je kazao da će "male" reprezentacije sada imati priliku da se kvalifikuju na Evropsko prvenstvo preko Lige nacija.

"Sada i male zemlje imaju mogućnost da se kvalifikuju na Evropsko prvenstvo, upravo preko Lige nacija, a do sada smo imali dva problema. Prvi je bio taj da mali nisu imali šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, a drugi da je velikan poput Njemačke igrao protiv San Marina", započeo je govor predsjednik UEFA-e, a nakon toga nastavio:

"S Ligom nacija će veliki igrati između sebe, a mali će također imati šansu da prođu dalje. Mislim da je to budućnost evropskog nogometa, a možda i klupskog. Budućnost je u otvorenim, a ne u zatvorenim takmičenjima kakvo je u SAD-a", rekao je Čeferin.

Također, prvi čovjek UEFA-e potvrdio je da namještanja utakmica na najvišem nivou nema, ali da je opasnost na nižem nivou veća.

"Na najvišem nivou nema namještanja, a što je nivo niži, to je opasnost veća. Pokrenuli smo posebno odjeljenje koje se bavi zaštitom nogometa čiji je jedini zadatak sprečavanje namještanja utakmica", zaključio je Čeferin.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: