Čast i obaveza
0

Ćavar i Ahmetović pred SAD i Meksiko: Pokušat ćemo opravdati pozive i ostvariti dobre rezultate

Piše: E. M.
Marijan Ćavar (Foto: E.M./Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E.M./Klix.ba)
Igrači koji su se našli na spisku selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog danas se okupljaju u Trening centru u Zenici gdje će obaviti pripreme pred utakmice sa SAD-om i Meksikom.

Meidjima se obratio jedan od najmlađih igrača koji se našao na spisku selektora Prosinečkog, Marijan Ćavar koji je prije nekoliko dana potpisao za Eintracht.

"Ova godina nije mogla bolje početi, još uvijek sam uzbuđen zbog svega što se događa zadnjih dana. Samo se mogu zahvaliti Bogu i nadati se da će ovako i nastaviti. Poziv u reprezentaciju za mene predstavlja veliku čast jer sam jedan od najmlađih na spisku", kazao je Ćavar.

Dodao je kako će na pripremama dati svoj maksimum, a SAD i Meksiko je okarakterisao kao kvalitetne protivnike.

"Međutim, imamo i mi kvalitet i nadam se da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu i ostvariti što bolji rezultat", zaključio je Ćavar.

Prisutnim novinarima u Trening centru u Zenici obratio se i Mersudin Ahmetović koji je kao jedan od najstarijih na spisku dodao da godine nisu bitne, ako neko osjeti da može i želi igrati.

"Čast nam je svima igrati za Bosnu i Hercegovinu i nadam se da ću opravdati poziv. Dat ću sve od sebe, potruditi se pokazati u najboljem svjetlu, ali i pokazati da u našoj Premijer ligi ima igrača na koje se može računati u budućnosti. Mi ćemo u Americi pokušati opravdati pozive koji su nam uručeni", izjavio je Ahmetović.

U Trening centru sutra će biti zvanično predstavljen stručni štab nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na čelu sa selektorom Robertom Prosinečkim, a već danas će biti obavljeni međusobni razgovori s igračima koji će biti upoznati s planom stručnog štaba u narednim utakmicama protiv SAD-a i Meksika koje se igraju 28. januara u Los Angelesu te tri dana poslije u San Antoniju.