Navodi iz Italije
21

Cavani nakon sukoba s Neymarom karijeru nastavlja u Evertonu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kako navodi italijanski TuttoMercatoWeb, a prenose engleski mediji, Edinson Cavani bi već u januaru mogao napustiti PSG i svoju karijeru nastaviti u Engleskoj.

Iako se ranije spominjalo da Cavanija u svoje redove želi dovesti Chelsea, Antonio Conte je nedavno odbacio te navode i istakao kako je prezadovoljan učinkom Alvara Morate u dosadašnjih šest kola, a Španac je od dolaska u klub postigao isto toliko pogodaka u Premier ligi.

Navodno, Cavanija bi u svoje redove želio dovesti Everton koji već sada sprema novac za napadača, a trener Karamela Ronald Koeman od početka ove sezone ima velike probleme upravo s tom pozicijom nakon što ljetos nije uspio dovesti Oliviera Girouda iz Arsenala.

U dosadašnjem toku prvenstva, priliku u vrhu napada ekipe s Goodison Parka dobijali su Wayne Rooney, Sandro Ramirez, Oumar Niasse i Dominic Calvert-Lewin, a u prvih šest kola Everton je postigao samo četiri pogotka i trenutno se nalazi na 14. poziciji sa sedam osvojenih bodova.

Prema ranijim navodima, cijena za koju bi PSG prodao Cavanija je između 40 i 50 miliona eura, a podsjećamo, Urugvajac je nedavno ušao u sukob s najskupljim igračem svih vremena Brazilcem Neymarom, s kojim se svađao prilikom odabira igrača koji će šutirati s bijele tačke.