Serie A
0

Cavani i Lavezzi za četvrtu pobjedu Napolija u nizu

Totalsport
Cavani i Lavezzi u glavnim ulogama (Foto: Arhiv/AFP)
Cavani i Lavezzi u glavnim ulogama (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši Napolija ostvarili su i petu pobjedu zaredom u svim takmičenjima, odnosno četvrtu u Seriji A. U 26. kolu su kao gosti savladali Parmu s 2-1.

Edinson Cavani je u 39. minuti izborio jedanaesterac koji je sam odlučio izvesti. Nije to, međutim, napravio dobro. Antonio Mirante odbranio je njegov udarac, ali uspio je, na svoju žalost, samo odbiti loptu natrag na nogu Cavaniju koji novu priliku nije propustio. Urugvajcu je to 16. prvenstveni pogodak ove sezone i treći je na listi strijelaca. Napoliju je ovo, pak, bio već četvrti promašeni ovosezonski kazneni udarac u Seriji A.

Parma je do izjednačenja došla u 77. minuti preko Cristiana Zaccarda, ali kratko je trajala nada Donadonijevih nogometaša da će uspjeti izbjeći poraz. U 86. minuti Cavani je sjajno proigrao Ezequiela Lavezzija, a Argentinac je potvrdio da je u odličnoj formi. Zabio je peti pogodak u posljednje četiri utakmice u svim takmičenjima. Donio je njime važnu pobjedu Napoliju u borbi za treće mjesto i plasman u Ligu prvaka. 

Serie A, 26. kolo:

Parma - Napoli 1-2 (Cavani 40, Lavezzi 86 / Zaccardo 77)

Redoslijed: 1. Milan 54, 2. Juventus 51 (-1), 3. Udinese 45 (-1), 4. Lazio 45 (-1), 5. Napoli 43...