Engleski kriterij
9

Cavani davio igrača Evertona, nije dobio ni žuti karton pa odlučio utakmicu

K. H.
Napadač Manchester Uniteda Edinson Cavani našao se na novom udaru tamošnje javnosti jer je u meču Carabao Cupa protiv Evertona davio protivničkog igrača Yerryja Minu, a kako u ovom takmičenju nema VAR tehnologije, nije dobio zasluženi crveni karton.

Upravo je Cavani na kraju bio heroj Manchester Uniteda i golom u 88. minuti donio im je pobjedu i prolazak u polufinale gdje će igrati protiv Manchester Cityja, no zanimljiva situacija desila se početkom drugog poluvremena kada je Urugvajac bez razmišljanja trebao dobiti isključenje iz igre.

[TWITTER]1341864280241680385[/TWITTER]

Naime, on je u 52. minuti nakon jednog duela s Minom uhvatio ovog štopera iz Kolumbije za vrat, a nakon toga ga bacio na pod, no glavni sudija meča nije jasno vidio tu situaciju i Cavani je čak prošao i bez žutog kartona.

Na kraju, nije mogao dobiti ni dodatnu informaciju iz VAR sobe jer se u Carabao kupu ne koristi ova tehnologija, pa je zahvaljujući tome ostao na terenu i kasnije svom timu donio prolazak dalje. Podsjećamo, zbog identične situacije nedavno je isključen veznjak Arsenala Granit Xhaka.

Ovjeru pobjede Manchester Unitedu donio je Martial golom u 96. minuti, a pored derbija grada Manchestera, u polufinalu ovog takmičenja još se sastaju Brantford i Tottenham.