Čeka odluku FIFA-e
15

Cavani: Ako budem kažnjen zbog udaranja VAR monitora, sudija treba završiti u zatvoru

D. B.
Nakon što je Urugvaj eliminisan sa Svjetskog prvenstva u Kataru, nogometaš Edinson Cavani je bijesno udario VAR monitor dok je napuštao teren. Međutim, zbog toga mu prijeti kazna.

Cavani očekuje odluku o eventualnoj kazni, no i dalje se ne smiruje. On je kazao da bi, ukoliko dobije kaznu FIFA-inog disciplinskog komiteta zbog udaranja VAR monitora, u tom slučaju sudija Daniel Siebert trebao biti poslan u zatvor.

"Ako me sankcioništu zbog udaranja VAR motnirora, sudija bi trebao završiti u zatvor jer nas je izbacio sa SP-a. Zbog VAR-a, kamera i sudija koji stoje iza svega, greške se ne mogu praviti", izjavio je Cavani.

FIFA je 5. decembra pokrenula istragu protiv Cavanija, ali i njegovih saigrača Josea Marije Gimeneza koji je udario FIFA-inog zvaničnika, kao i Diega Godina te Fernanda Muslere zbog prigovora sudiji na kraju utakmice odigrane 2. decembra protiv Gane.

"Zabrinut sam zbog mogućih sankcija, naravno da me to zabrinjava jer bi značilo da neću biti sa svojim saigračima, mojim klubom i reprezentacijom. No, ovakve stvari se događaju. Ipak, trebate gledati iz oba ugla kako biste vidjeli šta se zapravo dogodilo i zbog čega. Sasvim je u redu da trebamo voditi računa o ponašanju, no i mi smo ljudska bića. Međutim, kada se dogode neke stvari na terenu i vi ih doživite emotivno, a radili ste naporno da dođete na SP i takmičite se, a onda morate da živite s tim, tada bi se neke reakcije igrača mogle i oprostiti iako nisu baš opravdane", rekao je Urugvajac.

On je priznao da je pogriješio, ali je dodao da određene stvari u nogometu izazovu reakciju nogometaša zbog adrenalina i euforije, zbog čega se dogode greške.