Osvrt na karijeru
34

Cassano: Zarađivao sam na ulici i gladovao 17 godina, a u Realu sam se svađao sa svima

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Talijanski nogometaš Antonio Cassano promijenio bi svoje ponašanje da sada ima priliku vratiti se na početak karijere. Kako kaže, najviše žali za vremenom provedenim u Real Madridu gdje se konstantno svađao s trenerom i nije imao osobu s autoritetom koja će mu dati pravi savjet.

Početak nogometne karijere Cassana bio je i više nego inspirativan s obzirom na to da je sa 17 godina u dresu Barija postigao pogodak protiv Intera za pobjedu od 2:1, a prisjetivši se početka karijere, Talijan je kompletnu pažnju posvetio teškom djetinjstvu.

"Znao sam 17 godina šta znači gladovati, jer je moja majka zarađivala malo. Stvarno, snalazili smo se za hranu za jedan ili dva eura. Ona se puno žrtvovala, nije išla u školu i ne govori dobro talijanski jezik. Igrao sam nogomet na ulici, a igrao sam za onoga ko mi je ponudio najviše novca, a ta dva ili tri eura značili su mojoj porodici. Proslavio sam se u meču protiv Intera, nogomet je uradio čudo", rekao je Cassano.

Cassano je nakon toga otkrio da mu je u životu nedostajala osoba s autoritetom te je ispričao šta se desilo s njegovim ocem.

"Sada mislim da mi je u životu nedostajala osoba sa autoritetom. Da sam imao oca, vratio bi me na pravi put i ne bih bio ovakav, ali on nas je napustio kada sam imao deset godina. Roditelji su bili rastavljeni, otac je ponekad dolazio kući iako je imao drugu porodicu i rekao sam majci da mora izabrati. Bila je zaljubljena i željela je biti s njim, a ja sam pobjegao od kuće na tri dana. Vratio sam se i rekao da sljedeći put odlazim zauvijek i moj otac se nakon toga nije vraćao", otkrio je Cassano.

Na pitanje zbog čega najviše žali, Cassano je bez razmišljanja odabrao vrijeme provedeno u Real Madridu gdje se konstantno svađao s trenerom Capellom.

"Najviše žalim za Real Madridom jer sam igrao u najboljoj ekipi u historiji. Mogao sam dugo igrati u tom klubu i uraditi puno toga, a ja sam slijedio svoj instinkt i griješio sam. Trener me nije stavljao u igru i ja sam ga vrijeđao iako sam u klub stigao kao zamjena za Figa i Owena koji su osvojili po jednu Zlatnu loptu. Bio sam važan iako sam imao 23 godine. Upoznao sam Zidanea i Ronalda, dvojicu velikih igrača, a mnogi igrači bi platili u tom periodu da igraju za Real Madrid. Ljutio sam se na sve bez ikakvog razloga, uništio sam svlačionicu kada me Cappelo jednom zamijenio, vrijeđao sam ga i na španskom i na talijanskom jeziku. Nakon godinu dana svađanja, napustio sam Real Madrid", završio je Cassano.

Cassano je u svojoj karijeri igrao za Bari, Romu, Real Madrid, Sampdoriju, Milan, Inter, Parmu i Veronu.