Serie A
0

VIDEO / Cassano potpisao Milanovu uvjerljivu pobjedu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Na rezultatski vrlo uvjerljiv način slavili su nogometaši Milana protiv Parme pobjedu na svom San Siru. Utakmica 25. kola talijanske Serije A završila je 4-0 u korist domaće ekipe.

Samo je jednom ove sezone aktuelni lider tabele bio jednako uvjerljiv. Dogodilo se to u susretu prvog kola kada su šampionske ambicije "rossonera" potvrđene s četiri gola u mreži Leccea i bez primljenog pogotka.

Osma pobjeda u posljednjih devet međusobnih ogleda ovih ekipa na San Siru najavljena je već u 25. sekundi susreta kada je udarac Clarencea Seedorfa "zagrijao" gostujućeg golmana Antonija Mirantea. Prvi međusobni sraz Seedorfa i Parminog golmana otišao je tako na Miranteovu stranu, međutim, već u osmoj minuti Holanđanin je poentirao.

Veći dio posla pritom je obavio Zlatan Ibrahimović koji je sjajnom loptom izbacio Parminu odbranu nakon čega je Seedorfu preostalo samo zaobići Mirantea i pogoditi praznu mrežu. Seedorf je to i učinio, postigavši ovosezonski prvijenac.

Nakon što je Holanđanin postigao svoj prvi gol sezone za Milan, Antonio Cassano uskoro je povisio na 2-0 svojim prvim golom uopće za "rossonere". Dupli pas odigrao je s Gennarom Gattusom, izbjegao ofsajd, i u 17. minuti povisio vodstvo.

Seedorfa je u 58. zamijenio Robinho. Trebalo mu je nepunih osam minuta da sa dva gola (osmim i devetim prvenstvenim) zaokruži uvjerljivu večer svoje ekipe, a oba mu je puta pomogla pritom lopta koju je dodao u subotu vrlo raspoloženi Cassano.

Serie A, 25. kolo, subota:

Milan – Parma 4-0 (Seedorf 8, Cassano 17, Robinho 62, 65)

Redoslijed: 1. Milan 52, 2. Napoli 46 (-1), 3. Inter 44 (-2), 4. Lazio 42 (-1), 5. Udinese 40 (-1).