Rat se nastavio
16

Cassano ispričao šta se tačno desilo s Livajom, pa poslao poruku Mourinhu i njegovom špijunu

H. H.
Antonio Cassano i Jose Mourinho (Foto: Montaža)
Antonio Cassano i Jose Mourinho (Foto: Montaža)
Antonio Cassano na Instagramu je odgovorio treneru Rome Joséu Mourinhu, koji je je prije dva dana spomenuo i Hajdukovog Marka Livaju kako bi ismijao nedadašnjeg italijanskog napadača.
Cassano je prvi počeo raspravu kada je između ostalog Mourinha nazvao glumcem, te je rekao da ga ekipe poput Real Madrida koje gaje dopadljiv stil igre nikada ne bi trebale angažovati.

Ipak, Mourinho mu nije ostao dužan i u svom stilu podsjetio ga je na neke stvari, a spomenuo je i Marka Livaju, iako u prvi mah nije bilo jasno zašto.

Mediji su nagađali o čemu je riječ, a istina je da su se sukobili na jednom od treninga Intera, ali nije bilo fizičkog obračuna, već je, kako tvrdi Cassano, sve ostalo na nekoliko oštrih riječi.

"Posvađao sam se s njim, rekli smo jedan drugom neke oštre riječi, ali poslije dva dana bilio smo prijatelji kao i prije. Mama me naučila dragi Mourinho, a ja kažem tebi i onima koji pišu gluposti, da se ne plašim nikoga i ničega i da se mogu suočiti sa svakim. Nije problem ni posvađati se, ali nikad u karijeri nisam se tukao na terenu. U privatnom životu, to je nešto drugo: svađao sam se i svađao sa 30.000 ljudi.

Reci špijunu da je 20 ljudi stalo na putu i nije bilo fizičkog obračuna Livaje i mene. Reci tom zečiću koji ti je pričao srja, da je to srne, baš kao način na koji igraju tvoji timovi", rekao je Cassano.

Po svemu sudeći neko od bivših igrača Intera ispričao je Mourinhu epizodu između Cassana i Livaje iz sezone 2012/13., jer je Portugalac tada vodio Real Madrid, a u svlačionici Intera bilo je još mnogo igrača koje je Portugalac trenirao u periodu kada je osvojena famozna tripleta.

Cassano je najavio da će detaljenije o ovome pričati u emisiji Bobo TV- na Twichu sa Vierijem, Adanijem i Ventolom.