Još uvijek motivisan
97

Casillas o Real Madridu: Ne nedostaju mi, postoje stvari koje morate prihvatiti

Klix.ba
Iker Casillas (Foto: EPA-EFE)
Iker Casillas (Foto: EPA-EFE)
Golman Porta i bivši čuvar mreže Real Madrida Iker Casillas kazao je da mu Kraljevski klub uopće ne nedostaje i da je osvajanje trofeja ono što mu daje motivaciju da nastavi braniti.

Casillas je Madrid napustio 2015. godine nakon što je u dresu aktuelnog prvaka Evrope upisao 510 nastupa, a za tri godine u Portugalu je 85 puta nosio dres Porta.

U razgovoru za istrane medije Casillas je rekao da mu ne nedostaje Real Madrid i da je još uvijek navijač ovog kluba.

"Ne nedostaje mi Real Madrid. U životu postoje stvari koje morate prihvatiti i ići dalje. Taj klub mi je dao sve, igrao sam velike utakmice, osvajao sam titule i igrao sam za reprezentaciju. Uvijek ću biti zahvalan Real Madridu, ostat ću njihov navijač i uživati u igrama kluba. Istina je da, kada ste stariji, osvajanje trofeja i pobjede daju motivaciju da nastavite. Ako dugo ne osvojite ništa, onda je to teška situacija. Što se tiče reprezentacije, još uvijek se nisam oprostio i u potpunosti razumijem selektora Lopeteguija koji želi probati druge igrače", završio je ovaj španski golman.

Podsjećamo, Porto je nedavno osvojio titulu prvaka u svojoj zemlji, a Casillasa bismo već od sljedeće sezone mogli gledati u nekom drugom timu s obzirom na to da još uvijek nema u planu završetak igračke karijere.